Ihminen vierelläsi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhminen vierelläsi

Elämä on matkaa, jota saat kulkea ja jakaa monen ihmisen kanssa.  Ensimmäiset askeleesi olet ottanut rakkaan ihmisen kannustamana, muutamat haparoivat askeleet kohti turvallista syliä. Siitä pikkuhiljaa askeleesi varmistuivat  ja sait rohkeutta lähteä katselemaan ympärillesi, tutkimaan jotakin uutta. Kun astelit kauemmas tutusta kotimaisemasta, sen myötä sait kohdata uusia ihmisiä matkallasi. Heidän kanssaan olet saanut jakaa kokemuksiasi, joku on  neuvonut sinulle tietä eteenpäin, joku on lähtenyt kulkemaan kanssasi. Miten monen ihmisen kanssa oletkaan kulkenut rinnakkain elämäsi aikana? Vietä hetki hiljentyen muistelemaan matkan tekoasi. Nouseeko muistoistasi kasvoja, ääniä, kosketuksia, jotka olit jo unohtanut? Muistatko jonkun ihmisen, joka on ollut erityisen tärkeä tuki omassa haasteellisessa elämänvaiheessasi? Muistatko lapsuudestasi aikuisen, joka näki ja hyväksyi sinussa aidoimman itsesi ja jonka seurassa sait olla vapaasti oma itsesi?  Palautuuko muistoista myös ihmisiä, jotka ovat menneisyydessä loukanneet ja nyt, kun katsot heitä, tunnetkin kiitollisuutta noista herättävistä kokemuksista?

Jokainen ihminen matkallasi on merkittävä, jokaisella on oma viestinsä ja tapansa kertoa se. Sinun valintasi on, miten kohtaat heidät.  Tänään voit nähdä tutun ihmisen uusin silmin, avautua vastaanottamaan hänen huomionsa ja vastaamaan siihen.  Toisinaan ihminen luo läheisistään tietyn mielikuvan ja kohtaa tuon luomansa kuvan kautta hänet vuodesta toiseen, huomaamatta, että niin itse kuin toinenkin on muuttunut vuosien varrella. Kun kertoo toiselle jotakin, voi jo mielessään kuulla hänen vastauksensa, ennen kuin hän on edes avannut suutaan. Jospa tänään annat hänelle aikaa vastata ja hiljennyt kuuntelemaan avoimena, vastaanottavaisena. Kun mieltäsi vaivaa jokin kysymys, ratkaistava asia, saattaa luoksesi tulla ihminen, joka antaa sinulle vastauksen pyytämättä. Kun olet yksinäinen, hieman haikeana, vastaantulijan hymy voi luoda yhteyden, tunteen, ettet olekaan yksin.

Kiireisenä astelet toisten ohi, ehkäpä tönäisten, itsellesi tilaa tehden. Kun unohdut omiin ajatuksiisi, saatat ohittaa avun tarvitsijan tai tutun, joka haluaisi vaihtaa kuulumiset kanssasi.  Kulje tänään rauhallisin askelin ja kun kohtaat toisen ihmisen, kulje hetken matkaa hänen vierellään. Kuuntele, mitä hänellä on kerrottavaa. Voit lausua kiitoksesi hänen läsnäolostaan, siitä, että juuri tänään hän kulkee sinun vierelläsi.

 

 

Sinullakin on siivet

IMG_5384

Nouse siivillesi ihminen. Sinullakin on siivet, jotka auttavat sinua nousemaan tarvittaessa yläilmoihin katsomaan asioita kokonaisuutena, hieman etäämpää. Omia siipiäsi olet kasvattanut jo lapsuudesta lähtien. Mitä enemmän olet saanut ravintoa mielikuvituksellesi, mitä enemmän olet saanut nauttia vapaudesta ja leikistä, sitä tietoisempi olet siivistäsi aikuisuudessa. Jos et vielä ole löytänyt siipiäsi, niiden kasvattaminen ja vahvistamien ei ole myöhäistä vieläkään.  Aivan ensimmäiseksi lähde seikkailemaan mielikuvitusmaailmaan, avaa uteliaana ovi johonkin uuteen, astu kuin Liisa Ihmemaahan.  Mielikuvaseikkailut ilman järjen hiventäkään ovat parhainta ravintoa siipien voimistumiselle.  Matkakohteista ei varmasti tule puutetta, eikä rahaakaan tarvita tähän matkailuun.  Siipiä vahvistaa kaikenlainen luova toiminta, jossa vapautat kätesi, kehosi suorittamisesta ja tavoitteista. Anna kehosi tehdä sellaista, josta nautit. Ota käteesi sivellin ja eteesi väripaletti, ja anna käsiesi maalata sisimpäsi tunnelmia ilman osaamisen vaatimuksia tai arvostelua. Laita musiikkia soimaan ja  anna kehollesi lupa liikkua, vapautua, nauttia  sen kyvystä joustaa, ilmaista, liidellä kuin keiju kukkakedolla tai tömistää kuin elefantti isoilla jaloillaan. Lähde metsään ilman tarkempia suunnitelmia, päämäärää. Kulje aistit avoimina, katsele, kuuntele, koskettele kuin lapsi, joka tutkii jotakin ensimmäistä kertaa elämässään. Osaatko vaimentaa ennakoivan, valmiiksi kaiken tietävän, pelkäävän, valikoivan mielesi edes hetkeksi ja avautua ihmettelylle, uusille oivalluksille.

 

Jos olet kokenut jotakin tällaista jo aikaisemmin, sinulla on siivet. Sinulla on kyky vapautua tarvittaessa arjen haasteista ja kokea vapaa liito, nousta omille siivillesi, tarkastella asioita uudesta näkökulmasta.  Jonain päivänä riittää, kun saat lennähtää talitintin tavoin pihapuuhun, luottaa, että siemeniä löytyy ravinnoksi lintulaudalta ja löydät kotiin. Toisena päivänä testaat siipiesi kestävyyttä lokin lailla, lähdet katselemaan aavaa järven selkää tai kuuntelemaan  meren rannalle aaltojen pauhinaa. Uskallat tehdä syöksyjä napataksesi päivän annoksen vedestä, annat äänesi kuulua, ei aina kovin kauniina, mutta selkeänä.  Erilaiset lentoharjoitukset selkiyttävät myös, millaisin siivin tahdot liidellä. Kaipaatko joskus täydellistä maisemanvaihdosta ja lähteä muuttolintuna etsimään lämpöisempiä maisemia. Silloin sinulla on jo vahva luottamus siipiesi voimaan ja luottamukseen, että sielusi navigaattori ohjaa sinut turvallista reittiä kohti uutta kotipesää.  Haluaisitko olla kotka, joka rakentaa pesänsä korkeuksiin, turvaan, josta se voi tarkkailla ympäristöään.  Sinulla on vapaa valinta muuntautua siipinesi omanlaiseksesi linnuksi, lentäväksi sieluksi, joka lähtee toteuttamaan unelmiaan, avartamaan ymmärrystään, etsimään uudenlaisia ratkaisuja ja ennen kaikkea nauttimaan vapaudesta.

Täydellisyys tässä hetkessä

IMG_1066[1] Tässä hetkessä olet täydellinen oma itsesi. Miten voisitkaan   antaa kaiken olla juuri näin, pysähtyä nauttimaan kaikesta ympärillä olevasta, pyrkimättä eteenpäin, johonkin toiseen olotilaan, niin kuin tuleva olisi parempaa kuin tämä käsillä oleva hetki. Jokainen henkäys elämässäsi on merkittävä, sillä tuon henkäyksen kautta olet yhteydessä elämän voimaan, rakkauteen, kaikkeen Luojan luomaan ympärilläsi. Jos auton ratissa suljet silmäsi vain hetkeksi, henkäyksen ajaksi, voit ajautua ojaan tai väärälle kaistalle. Samoin  elämässä on tärkeää olla hereillä, silmät auki, sillä sinä olet oman elämäsi  kulkupelin ohjaimissa.  Todellisuudessa pienen hetken täydellinen tiedostaminen on suurta, se tuo kokemuksen, että voit nauttia kaikilla aisteillasi, jokaisella solullasi. Mitä suurempia kokonaisuuksia haluat hallita, sitä pinnallisemmaksi koet elämäsi, koet vain pintasilauksen ja olet jo ajatuksissasi menossa eteenpäin.  Ihminen mielellään hallitsee monia asioita, toisten elämää.  Todellisuudessa voit ajaa vain yhtä autoa kerrallaan, et voi hallita kuin omaa elämääsi. Jos kätesi hamuaa toisen auton rattia, oman auton hallintakin heikkenee. Voisitko keskittyä levollisena vain omaan elämääsi, se on tärkein tehtäväsi. Avaa silmäsi näkemään kiitollisena, mitä juuri nyt elämässäsi näyttäytyy.  Kuuntele avoimena, mitä sinulle sanotaan. Anna tunteiden tulla ja mennä, rakkaus on kaikessa läsnä, kun olet yhteydessä sydämeesi. Kaikki on hyvin tässä hetkessä.