Ihminen vierelläsi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhminen vierelläsi

Elämä on matkaa, jota saat kulkea ja jakaa monen ihmisen kanssa.  Ensimmäiset askeleesi olet ottanut rakkaan ihmisen kannustamana, muutamat haparoivat askeleet kohti turvallista syliä. Siitä pikkuhiljaa askeleesi varmistuivat  ja sait rohkeutta lähteä katselemaan ympärillesi, tutkimaan jotakin uutta. Kun astelit kauemmas tutusta kotimaisemasta, sen myötä sait kohdata uusia ihmisiä matkallasi. Heidän kanssaan olet saanut jakaa kokemuksiasi, joku on  neuvonut sinulle tietä eteenpäin, joku on lähtenyt kulkemaan kanssasi. Miten monen ihmisen kanssa oletkaan kulkenut rinnakkain elämäsi aikana? Vietä hetki hiljentyen muistelemaan matkan tekoasi. Nouseeko muistoistasi kasvoja, ääniä, kosketuksia, jotka olit jo unohtanut? Muistatko jonkun ihmisen, joka on ollut erityisen tärkeä tuki omassa haasteellisessa elämänvaiheessasi? Muistatko lapsuudestasi aikuisen, joka näki ja hyväksyi sinussa aidoimman itsesi ja jonka seurassa sait olla vapaasti oma itsesi?  Palautuuko muistoista myös ihmisiä, jotka ovat menneisyydessä loukanneet ja nyt, kun katsot heitä, tunnetkin kiitollisuutta noista herättävistä kokemuksista?

Jokainen ihminen matkallasi on merkittävä, jokaisella on oma viestinsä ja tapansa kertoa se. Sinun valintasi on, miten kohtaat heidät.  Tänään voit nähdä tutun ihmisen uusin silmin, avautua vastaanottamaan hänen huomionsa ja vastaamaan siihen.  Toisinaan ihminen luo läheisistään tietyn mielikuvan ja kohtaa tuon luomansa kuvan kautta hänet vuodesta toiseen, huomaamatta, että niin itse kuin toinenkin on muuttunut vuosien varrella. Kun kertoo toiselle jotakin, voi jo mielessään kuulla hänen vastauksensa, ennen kuin hän on edes avannut suutaan. Jospa tänään annat hänelle aikaa vastata ja hiljennyt kuuntelemaan avoimena, vastaanottavaisena. Kun mieltäsi vaivaa jokin kysymys, ratkaistava asia, saattaa luoksesi tulla ihminen, joka antaa sinulle vastauksen pyytämättä. Kun olet yksinäinen, hieman haikeana, vastaantulijan hymy voi luoda yhteyden, tunteen, ettet olekaan yksin.

Kiireisenä astelet toisten ohi, ehkäpä tönäisten, itsellesi tilaa tehden. Kun unohdut omiin ajatuksiisi, saatat ohittaa avun tarvitsijan tai tutun, joka haluaisi vaihtaa kuulumiset kanssasi.  Kulje tänään rauhallisin askelin ja kun kohtaat toisen ihmisen, kulje hetken matkaa hänen vierellään. Kuuntele, mitä hänellä on kerrottavaa. Voit lausua kiitoksesi hänen läsnäolostaan, siitä, että juuri tänään hän kulkee sinun vierelläsi.

 

 

Vastaus kohteessa Ihminen vierelläsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *